Ingredienser

Salat
  • 2 romainesalathoveder
  • 200 g grønne bønner
  • 3 stilke blegselleri
  • 2 tykke skiver groft hvedebrød, 300 g
  • 20 g parmesanost
Dressing
  • 1 dl yoghurt naturel, 1½%
  • 1 spsk fedtreduceret mayonnaise
  • 1 tsk sennep
  • 1 fed hvidløg
  • 3 ansjosfileter i olie
  • salt og peber
Laks
  • 250 g laksefilet uden skind
  • 1 spsk olie

Tilberedning

Salat
Skyl salaten og slyng den tør. Snit salaten på tværs i 2 cm brede strimler. Skyl og nip bønnerne. Kog dem i letsaltet vand i 2 minutter. Skyl bønnerne i koldt vand og dryp dem af. Snit blegsellerien fint. Rist brødet og skær det i små tern.

Dressing
Rør yoghurt med mayonnaise og sennep. Tilsæt presset hvidløg og afdryppede, hakkede ansjosfileter. Smag cremen til med salt og peber.

Laks
Pensl laksen med olien og grill den på en varm grillpande i ca. 3 minutter på hver side. Del laksen i flager.

Anret romainesalaten med bønner, blegselleri og brødcroutoner. Fordel laks og friskhøvlet parmesanost i salaten . Dryp dressingen over salaten.

TIP
Ansjoserne kan ikke erstattes af kryddersaltede danske ”ansjoser” – det er et helt andet produkt med en markant anderledes smag og konsistens.

Frugt og grønt pr. person

178 g

Energifordeling pr. person, medmindre andet er angivet

1833 kJ (437 kcal). Kulhydrat 49 g. Fedt 17 g, heraf mættet fedt 4 g

Ude og Hjemme, uge 26, 2012